Ängsbacka Yogafestival
Jul
18
to Jul 24

Ängsbacka Yogafestival

Enjoy experienced teachers, uplifting music, delicious vegetarian food and beautiful Swedish nature.

Connect with your body’s own intelligence, discover new ways of finding optimal alignment and enhance your natural fitness and life energy.

The festival is known for its warm and soulful community spirit and has a rich program also for youth and children.

https://www.angsbacka.se/event/yoga-festival/

View Event →
Workshop för föräldrar och ungdomar – Mindfulness i hemmet.
May
5
10:00 AM10:00

Workshop för föräldrar och ungdomar – Mindfulness i hemmet.

Hur kan mindfulness göras intressant för unga?

Under denna workshop kan du ta med dina barn/ungdomar i åldrarna ca 10-17 år. Under två och en halv timma utforskar vi på ett lekfullt sätt mindfulness, känslor och relationen till oss själva. Vi pratar om hjärnan, vårt inre liv och testar lite olika övningar anpassade för unga.

Ni får med er lite material och ett par ljudfiler så att ni kan träna var och en för sig eller hela familjen tillsammans för att hantera stress, impulsivitet och starka känslor på ett sätt som kan förbättra era relationer.

Anmälan och biljetter via Pilates complete på länken nedan.

http://www.pilatescomplete.se/workshops/workshop-for-foraldrar-och-ungdomar-mindfulness-i-hemmet/

View Event →
Yogagames Göteborg
Apr
26
to Apr 28

Yogagames Göteborg

Lördag

10:45 : CARE
Föreläsning och meditation (Studio 5 Teatern)

- Hjärtats förmågor

Hur kan vi leva mer från hjärtat och inte fastna så mycket i tankarnas värld? I en värld som framställs som allt mer otrygg är kultiveringen av hjärtats förmågor ett konstruktivt sätt att skydda sig från lidande och motverka hatets krafter. I denna klass får vi både pröva på övningar och ta del av teori som hjälper oss att bättre förstå kvalitéerna vi behöver utveckla för att kunna vidga cirkeln av människor som får plats i våra hjärtan. 

14:30 : CARE
Meditation (Studio 4 Foajé)

- Domäner av medvetenhet

Uppmärksamhet och medvetenhet. Under denna meditation leds deltagarna på en resa genom våra sinnen, igenom olika kvalitéer på uppmärksamheten och de 5 domänerna av medvetenhet - för att landa i upplevelsen av medvetenhet om själva medvetenheten. Från en grov till en allt mer subtil verklighet, en resa inåt, mot djupet av vår sanna natur. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet följt av en guidad meditation. Ett pass som passar både för de nyfikna och de lite mer erfarna.

View Event →
Meditationsworkshop
Apr
14
8:30 AM08:30

Meditationsworkshop

Fokus, känslor och stress

Upptäck hur din inre förändring får konsekvenser för kvalitén på dina relationer och hur meditation kan fungera som motgift till irritation, ångest depression och starka känslomässiga stormar. Genom meditation ökar frekvensen av positiva sinnestillstånd och livet blir lite enklare. Skapa nya mentala vanor genom att du stärker kopplingarna mellan neuroner i hjärnan förknippade med en medveten närvaro.

View Event →
Meditation och Yoga på Bokenäs
Apr
13
9:30 AM09:30

Meditation och Yoga på Bokenäs

Anna Kronlid och Pål Dobrin välkomnar dig till en dag med yoga och meditation. Du kommer under dagen få uppleva och lära dig mer om vad som händer i kroppen när vi tränar fokus och hur det kan hjälpa oss i vardagen. Hjärtats förmågor är ett begrepp som du kommer få utforska.

Det blir filosofi, teori och praktik varvat med god mat, goda samtal och för de som vill havsbastu och bad.

Hav, skog och klippor -en sagolik milö för återhämtning och närvaro.

9.45-10.30 CONNECT
Meditation och samtal med Pål

10.30 -11.15 EXPLORE
Värmande yoga med fokus på höfterna med Anna.

11.15 REFILL
Fruktpaus

11.30-12.30 CONNECT
Meditation och samtal med Pål.

12.30-13.15 RECHARGE
Yinyoga med Anna. En lugn yogaform med fokus på att balansera närvaro med avspänning.

13.15-14.00 CONNECT
Meditation och samtal med Pål.

14.00 ENJOY
Dags att avrunda med en god lunch i restaurang Västersalt.

15.00 DIVE IN
För dig som vill väntar en varm bastu och ett kallt hav.

Bokar och betalar gör du via länken här. Vid anmälan skriver du kostallergier. Har du frågor om maten eller vill boka övernattning och behandlingar kontaktar du Bokenäset 0522-60 44 00 eller kontakt@bokenaset.com

Har du frågor om yogan kontaktar du Anna på withlovefromkronlid@gmail.com

View Event →
Att lära unga inre färdigheter - fokus och medkänsla
Apr
3
7:00 PM19:00

Att lära unga inre färdigheter - fokus och medkänsla

Fokus och medkänsla
- inre färdigheter för att må bra i en osäker framtid

Vi lever i vad som kallats för distraktionernas tid och förmågan till fokuserad uppmärksamhet är under attack. Rekordmånga svenskar är sjukskrivna med utmattningssyndrom. Sedan 2010 har antalet sexdubblats och de som bränns ut idag blir bara yngre. Unga utsätts för långt mycket mer oroande information än tidigare, stressproblematiken har krupit långt ned i åldrarna.

Men vi kan hjälpa våra barn att utveckla färdigheter och styrkor som ökar deras välmående och stärker deras återhämtningsförmåga genom att lära dem behärska tekniker för att öka sitt fokus, känna igen sina känslor och att våga lita till sin inre kompass. Här får du tekniker för att öva upp dessa färdigheter på ett lekfullt sätt. Pål Dobrin utgår från vetenskapliga metoder, han är huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för skola och föreningar

OBS. Denna föreläsning är endast öppen för föräldrar till elever på Samskolan.

View Event →
Meditationskurs på Pilates Complete
Feb
24
to Mar 17

Meditationskurs på Pilates Complete

Meditationskurs för dig som är nyfiken på meditation och som vill etablera mindfulness i ditt liv.

Utveckla en medveten närvaro med hjälp av tekniker för träning av fokuserad uppmärksamhet. Målsättningen är ett ansträngningslöst fokus till skillnad från  koncentrationen som lämnar oss utmattade efter perioder av intensiv ansträngning. Denna serie av tekniker är grunden för alla varianter av Mindfulness-meditation.  Du lär dig tekniker för att slappna av, utveckla ett kontinuerligt fokus och en livfull mental klarhet som minskar kraften hos ältande tankar, stressande rädslor och den där upplevelsen av att livet består av oändliga måsten.

Du är inte dina tankar.

Du lär dig även att träna upp förmågan att generera en kärleksfull vänlighet inom dig själv. Upptäck hur din inre förändring får konsekvenser för kvalitén på dina relationer och hur teknikerna som lärs ut på kursen fungerar som motgift till irritation, ångest depression och starka känslomässiga stormar. På så vis ökar frekvensen av positiva sinnestillstånd och livet blir lite enklare. Successivt skapas nya mentala vanor genom att du stärker kopplingarna mellan neuroner i hjärnan förknippade med en medveten närvaro.

Vid 4 tillfällen får du lyssna till föreläsningar med aktuell forskning samt prova praktiska övningar. Utöver detta får du guidade meditationer tillgängliga i form av app för egenträning att använda mellan kurstillfällen.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan: http://www.pilatescomplete.se/kurser/meditation/

View Event →
Yogagames Stockholm
Feb
9
to Feb 10

Yogagames Stockholm

Lördag

18:00 : MEDITATION Den inre resan (Studio 3 Nobelterrassen)

Från en grov till en alltmer subtil verklighet. Detta är en guidad resa genom olika meditativa tekniker som ökar fokus och stärker förmågan att uppfatta allt djupare lager av oss själva. Det är en resa inåt, mot djupet av den vi är. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet och medvetenheten i form av en kombinerad föreläsning och guidad meditation. Ett pass som passar de nyfikna men även innehåller delar som passar de lite mer erfarna

Söndag

09:45 : Fyra tillämpningar av Mindfulness (Studio 5 Magasinet)

Att vara medvetet närvarande. Vad innebär det egentligen? Vi vänder och vrider på begreppet och sätter det i relation till dess ursprung och moderna kontext. Denna session ger en guidad översikt av 4 olika sätt vi kan använda Mindfulness för att utforska sanningen och sambandet mellan kropp och sinne. Passar den som redan har en etablerad meditationspraktik.

View Event →
Morgonmeditation - kostnadsfri
Dec
11
7:30 AM07:30

Morgonmeditation - kostnadsfri

Prova på meditation. Vi kommer att praktisera Mindfulness baserad på avslappning, stillhet och vaksamhet för att hjälpa dig släppa ut överskottsenergi/stress och öka fokus. Vi avslutar med lite kärleksfull vänlighet riktad till oss själva och de vi håller av. Varmt välkommen!

I november och december bjuder vi på två fria prova på-tillfällen i meditation. Ge dig själv en halvtimmes egentid innan det är dags att ta dig an dagens uppgifter.

View Event →
MAUI - att arbeta med starka känslor i kroppen
Nov
4
2:00 PM14:00

MAUI - att arbeta med starka känslor i kroppen

Välkomna till Yogagames Malmö!

14:00 : MAUI - starka känslor i kroppen (Studio 5)

Denna meditationsklass innehåller både föreläsning och guidade meditationer med utgångspunkten att arbeta med motstånd i kroppen. Sätten vi försöker värja oss mot upplevelsen av vad som är, är många. Oavsett om vi undviker upplevelsen av det som är genom mat, tvångsmässigt tänkande, berusning, aktiviteter, relationer eller underhållning så är den underliggande inre mekaniken ofta densamma. Graden av motstånd avgör hur fritt energin kan flöda i kroppen.

Det utforskar vi i denna session med hjälp av en meditationsteknik kallad MAUI. Det och hur vi kan använda oss av hjärtats förmågor för att skapa de rätta förutsättningarna för att kunna tillåta vad som är att komma upp på ytan och lösas upp. Var beredd på en djup avslappning och behaglig återhämtning.

View Event →
Hjärtats förmågor på Prana festival
Sep
9
5:00 PM17:00

Hjärtats förmågor på Prana festival

Föreläsning

Hur kan vi leva mer från hjärtat och inte fastna så mycket i tankarnas värld? I en värld som framställs som allt mer otrygg är kultiveringen av hjärtats förmågor ett konstruktivt sätt att skydda sig från lidande och motverka hatets krafter. I denna klass får vi både pröva på övningar och ta del av teori som hjälper oss att bättre förstå kvalitéerna vi behöver utveckla för att kunna vidga cirkeln av människor som får plats i våra hjärtan. 

View Event →
Meditation på Prana festival
Sep
8
3:30 PM15:30

Meditation på Prana festival

Den inre resan.

Från en grov till en alltmer subtil verklighet. Detta är en resa genom olika meditativa tekniker för att öka fokus. Det är en resa inåt, mot djupet av den vi är. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet i form av en kombinerad föreläsning och guidad meditation. Ett pass som passar både för de nyfikna och de lite mer erfarna. 

View Event →
Mind and Heart Meditation 4 dagars boost
Jul
2
to Jul 5

Mind and Heart Meditation 4 dagars boost

Dessa fyra dagar fokuserar på hjärtat och känslorna. Efter denna summerboost kommer du att ha en god förståelse för effekterna av olika tekniker så att du kan fatta beslut om hur du vill träna ditt sinne. Detta är korta övningar som passar ypperligt att kombinera med en yogapraktik.  

View Event →
Självmedkänsla - workshop 1,5h
Jun
3
9:00 AM09:00

Självmedkänsla - workshop 1,5h

Tänk om du kunde sträva mot att uppnå din djupaste önskningar och dina högsta mål utan att begå våld på dig själv på vägen. Vi utforskar hur vi kan förändra vårt förhållningssätt baserat på en förståelse för hur sinnet fungerar och vad det innebär att vara människa.

View Event →
Yogarun
May
19
1:30 PM13:30

Yogarun

Yogarun är en påbyggnad på Cityvarvet som inkluderar 30 min meditation med Pål Dobrin och 45 min Yoga med Elaine de Souza. Ett helhetskoncept för social hållbarhet genom hälsa, träning och gemenskap.

View Event →
Medvetenhet - Yogagames
Apr
28
6:00 PM18:00

Medvetenhet - Yogagames

Ett av de långsiktiga målen för många former av medvetenhetsträning som yoga, tai chi, qui gong, meditation m.m är medvetenhet om själva medvetenheten. Successivt skärper vi alla på olika sätt våra sinnen steg för steg för att kunna uppfatta allt mer subtila nivåer av oss själva. Här försöker vi komma i kontakt med det som bevittnar tid och rum, det som ligger bortom den psykologiskt konstruerade identiteten, personen vi vanemässigt uppfattar och filtrerar världen genom. Utan att göra anspråk på att sitta på svaren utforskar vi här tillsammans hur gruppens energi kan stärka förmågan att uppfatta glimtar av det som kanske tidigare varit otillgängligt och utom räckhåll.

View Event →
Känslor
Mar
11
12:30 PM12:30

Känslor

Känslor är livets krydda, men ibland kan de ställa till det för oss.

Denna workshop hjälper dig att utveckla förmågan att arbeta konstruktivt med dina egna och andras känslor med hjälp av de senaste rönen från psykologin gällande känsloreglering och tekniker för introspektion. Vi använder den medvetna närvaron och kroppsmedvetenheten till att utveckla känslomedvetenhet – grunden för att kunna uppfatta, känna igen, undersöka och reglera känslor i kroppen. Workshopen startar med en föreläsning om grundläggande vetenskapliga rön kring känslor, därefter utför vi övningar i känsloreglering, gruppsamtal och avslutar med guidad meditation.

Name it to tame it, och Feel it to heal it. Du är inte dina känslor.

View Event →
Medveten undervisning - att lära unga inre färdigheter, med Daniel Rechtschaffen
Sep
23
to Sep 24

Medveten undervisning - att lära unga inre färdigheter, med Daniel Rechtschaffen

Skolor runt om i världen vänder sig till mindfulness och känslomässigt-socialt lärande som ett motgift för stigande stress, emotionell dysreglering och uppmärksamhetsproblem. I skolsystem som fokuserat på inre färdigheter är elever och lärare gladare, mer fokuserade, mer medkännande, känslomässigt reglerade och mindre påverkade av stress. Vilken skola vill missa chansen att höja provresultat, ha mindre bråk på skolgården och njuta av en lugnare skolmiljö?

View Event →