Back to All Events

Att lära unga inre färdigheter - fokus och medkänsla

  • Göteborgs högre Samskola 13 Stampgatan Västra Götalands län, 416 64 Sweden (map)

Fokus och medkänsla
- inre färdigheter för att må bra i en osäker framtid

Vi lever i vad som kallats för distraktionernas tid och förmågan till fokuserad uppmärksamhet är under attack. Rekordmånga svenskar är sjukskrivna med utmattningssyndrom. Sedan 2010 har antalet sexdubblats och de som bränns ut idag blir bara yngre. Unga utsätts för långt mycket mer oroande information än tidigare, stressproblematiken har krupit långt ned i åldrarna.

Men vi kan hjälpa våra barn att utveckla färdigheter och styrkor som ökar deras välmående och stärker deras återhämtningsförmåga genom att lära dem behärska tekniker för att öka sitt fokus, känna igen sina känslor och att våga lita till sin inre kompass. Här får du tekniker för att öva upp dessa färdigheter på ett lekfullt sätt. Pål Dobrin utgår från vetenskapliga metoder, han är huvudlärare i Sverige för Medveten undervisning, en lärarutbildning med några av världens främsta experter inom Mindfulness och Socialt och Emotionellt Lärande, för skola och föreningar

OBS. Denna föreläsning är endast öppen för föräldrar till elever på Samskolan.

Earlier Event: February 24
Meditationskurs på Pilates Complete
Later Event: April 13
Meditation och Yoga på Bokenäs