Back to All Events

Meditationskurs på Pilates Complete


Meditationskurs för dig som är nyfiken på meditation och som vill etablera mindfulness i ditt liv.

Utveckla en medveten närvaro med hjälp av tekniker för träning av fokuserad uppmärksamhet. Målsättningen är ett ansträngningslöst fokus till skillnad från  koncentrationen som lämnar oss utmattade efter perioder av intensiv ansträngning. Denna serie av tekniker är grunden för alla varianter av Mindfulness-meditation.  Du lär dig tekniker för att slappna av, utveckla ett kontinuerligt fokus och en livfull mental klarhet som minskar kraften hos ältande tankar, stressande rädslor och den där upplevelsen av att livet består av oändliga måsten.

Du är inte dina tankar.

Du lär dig även att träna upp förmågan att generera en kärleksfull vänlighet inom dig själv. Upptäck hur din inre förändring får konsekvenser för kvalitén på dina relationer och hur teknikerna som lärs ut på kursen fungerar som motgift till irritation, ångest depression och starka känslomässiga stormar. På så vis ökar frekvensen av positiva sinnestillstånd och livet blir lite enklare. Successivt skapas nya mentala vanor genom att du stärker kopplingarna mellan neuroner i hjärnan förknippade med en medveten närvaro.

Vid 4 tillfällen får du lyssna till föreläsningar med aktuell forskning samt prova praktiska övningar. Utöver detta får du guidade meditationer tillgängliga i form av app för egenträning att använda mellan kurstillfällen.

Inga förkunskaper krävs.

Anmälan: http://www.pilatescomplete.se/kurser/meditation/

Earlier Event: February 9
Yogagames Stockholm