Morgonmeditation - kostnadsfri
Dec
11
7:30 AM07:30

Morgonmeditation - kostnadsfri

Prova på meditation. Vi kommer att praktisera Mindfulness baserad på avslappning, stillhet och vaksamhet för att hjälpa dig släppa ut överskottsenergi/stress och öka fokus. Vi avslutar med lite kärleksfull vänlighet riktad till oss själva och de vi håller av. Varmt välkommen!

I november och december bjuder vi på två fria prova på-tillfällen i meditation. Ge dig själv en halvtimmes egentid innan det är dags att ta dig an dagens uppgifter.

View Event →
Yogagames Stockholm
Feb
9
to Feb 10

Yogagames Stockholm

Lördag

18:00 : MEDITATION Den inre resan (Studio 3 Nobelterrassen)

Från en grov till en alltmer subtil verklighet. Detta är en guidad resa genom olika meditativa tekniker som ökar fokus och stärker förmågan att uppfatta allt djupare lager av oss själva. Det är en resa inåt, mot djupet av den vi är. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet och medvetenheten i form av en kombinerad föreläsning och guidad meditation. Ett pass som passar de nyfikna men även innehåller delar som passar de lite mer erfarna

Söndag

09:45 : Fyra tillämpningar av Mindfulness (Studio 5 Magasinet)

Att vara medvetet närvarande. Vad innebär det egentligen? Vi vänder och vrider på begreppet och sätter det i relation till dess ursprung och moderna kontext. Denna session ger en guidad översikt av 4 olika sätt vi kan använda Mindfulness för att utforska sanningen och sambandet mellan kropp och sinne. Passar den som redan har en etablerad meditationspraktik.

View Event →

MAUI - att arbeta med starka känslor i kroppen
Nov
4
2:00 PM14:00

MAUI - att arbeta med starka känslor i kroppen

Välkomna till Yogagames Malmö!

14:00 : MAUI - starka känslor i kroppen (Studio 5)

Denna meditationsklass innehåller både föreläsning och guidade meditationer med utgångspunkten att arbeta med motstånd i kroppen. Sätten vi försöker värja oss mot upplevelsen av vad som är, är många. Oavsett om vi undviker upplevelsen av det som är genom mat, tvångsmässigt tänkande, berusning, aktiviteter, relationer eller underhållning så är den underliggande inre mekaniken ofta densamma. Graden av motstånd avgör hur fritt energin kan flöda i kroppen.

Det utforskar vi i denna session med hjälp av en meditationsteknik kallad MAUI. Det och hur vi kan använda oss av hjärtats förmågor för att skapa de rätta förutsättningarna för att kunna tillåta vad som är att komma upp på ytan och lösas upp. Var beredd på en djup avslappning och behaglig återhämtning.

View Event →
Hjärtats förmågor på Prana festival
Sep
9
5:00 PM17:00

Hjärtats förmågor på Prana festival

Föreläsning

Hur kan vi leva mer från hjärtat och inte fastna så mycket i tankarnas värld? I en värld som framställs som allt mer otrygg är kultiveringen av hjärtats förmågor ett konstruktivt sätt att skydda sig från lidande och motverka hatets krafter. I denna klass får vi både pröva på övningar och ta del av teori som hjälper oss att bättre förstå kvalitéerna vi behöver utveckla för att kunna vidga cirkeln av människor som får plats i våra hjärtan. 

View Event →
Meditation på Prana festival
Sep
8
3:30 PM15:30

Meditation på Prana festival

Den inre resan.

Från en grov till en alltmer subtil verklighet. Detta är en resa genom olika meditativa tekniker för att öka fokus. Det är en resa inåt, mot djupet av den vi är. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet i form av en kombinerad föreläsning och guidad meditation. Ett pass som passar både för de nyfikna och de lite mer erfarna. 

View Event →
Mind and Heart Meditation 4 dagars boost
Jul
2
to Jul 5

Mind and Heart Meditation 4 dagars boost

Dessa fyra dagar fokuserar på hjärtat och känslorna. Efter denna summerboost kommer du att ha en god förståelse för effekterna av olika tekniker så att du kan fatta beslut om hur du vill träna ditt sinne. Detta är korta övningar som passar ypperligt att kombinera med en yogapraktik.  

View Event →
Självmedkänsla - workshop 1,5h
Jun
3
9:00 AM09:00

Självmedkänsla - workshop 1,5h

Tänk om du kunde sträva mot att uppnå din djupaste önskningar och dina högsta mål utan att begå våld på dig själv på vägen. Vi utforskar hur vi kan förändra vårt förhållningssätt baserat på en förståelse för hur sinnet fungerar och vad det innebär att vara människa.

View Event →
Yogarun
May
19
1:30 PM13:30

Yogarun

Yogarun är en påbyggnad på Cityvarvet som inkluderar 30 min meditation med Pål Dobrin och 45 min Yoga med Elaine de Souza. Ett helhetskoncept för social hållbarhet genom hälsa, träning och gemenskap.

View Event →
Medvetenhet - Yogagames
Apr
28
6:00 PM18:00

Medvetenhet - Yogagames

Ett av de långsiktiga målen för många former av medvetenhetsträning som yoga, tai chi, qui gong, meditation m.m är medvetenhet om själva medvetenheten. Successivt skärper vi alla på olika sätt våra sinnen steg för steg för att kunna uppfatta allt mer subtila nivåer av oss själva. Här försöker vi komma i kontakt med det som bevittnar tid och rum, det som ligger bortom den psykologiskt konstruerade identiteten, personen vi vanemässigt uppfattar och filtrerar världen genom. Utan att göra anspråk på att sitta på svaren utforskar vi här tillsammans hur gruppens energi kan stärka förmågan att uppfatta glimtar av det som kanske tidigare varit otillgängligt och utom räckhåll.

View Event →
Känslor
Mar
11
12:30 PM12:30

Känslor

Känslor är livets krydda, men ibland kan de ställa till det för oss.

Denna workshop hjälper dig att utveckla förmågan att arbeta konstruktivt med dina egna och andras känslor med hjälp av de senaste rönen från psykologin gällande känsloreglering och tekniker för introspektion. Vi använder den medvetna närvaron och kroppsmedvetenheten till att utveckla känslomedvetenhet – grunden för att kunna uppfatta, känna igen, undersöka och reglera känslor i kroppen. Workshopen startar med en föreläsning om grundläggande vetenskapliga rön kring känslor, därefter utför vi övningar i känsloreglering, gruppsamtal och avslutar med guidad meditation.

Name it to tame it, och Feel it to heal it. Du är inte dina känslor.

View Event →
Medveten undervisning - att lära unga inre färdigheter, med Daniel Rechtschaffen
Sep
23
to Sep 24

Medveten undervisning - att lära unga inre färdigheter, med Daniel Rechtschaffen

Skolor runt om i världen vänder sig till mindfulness och känslomässigt-socialt lärande som ett motgift för stigande stress, emotionell dysreglering och uppmärksamhetsproblem. I skolsystem som fokuserat på inre färdigheter är elever och lärare gladare, mer fokuserade, mer medkännande, känslomässigt reglerade och mindre påverkade av stress. Vilken skola vill missa chansen att höja provresultat, ha mindre bråk på skolgården och njuta av en lugnare skolmiljö?

View Event →