Back to All Events

Meditationsworkshops på Prana festival


Lördag 14.00 - 15.00 MEDITATION - CARE -

Medvetenhetsmeditation

Sex domäner av medvetenhet

Vad är skillnaden mellan uppmärksamhet och medvetenhet? Under denna meditation leds deltagarna på en resa genom våra sinnen, genom olika kvalitéer på uppmärksamheten och fem domäner av medvetenhet - för att landa i upplevelsen av medvetenhet om själva medvetenheten. Från en grov till en allt mer subtil verklighet, en resa inåt, mot djupet av vår sanna natur. Pål ger dig en introduktion till utforskande av sinnet följt av en guidad meditation. Ett pass som passar både för de nyfikna och de lite mer erfarna.

Söndag 15.30 - 16.40 MEDITATION - CARE -

Stillhetsmeditation

Tekniker för att lugna sinnet

Perioder av ältande tankar och oro inför framtiden som skapar till stress, ångest och utmanande känslor är en beskrivning som de flesta av oss känner igen oss i. Upplevelsen av att vara fast i berättelsen om vårt liv, den skoningslösa inre dialog som aldrig tycks ta slut. Detta ställs på sin spets i det moderna samhället med alla dess distraktioner och de till synes ouppnåeliga ideal vi ofrivilligt jämför oss med. Vilka olika tekniker och tillvägagångssätt finns för att stilla sinnet och relatera till oss själva på ett mer stöttande och kärleksfullt sätt? Det utforskar vi i denna kombinerade föreläsning och guidade meditation.
.

Later Event: September 28
Conscious talks @ Prana festival